Zwart ook jou lievelingskleur? - Atelier AnSjo Kleuradvies en Lifestyle

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zwart ook jou lievelingskleur?

Mode Mode > Kleding Tips
 
 

Tijdens een kleuradvies hopen klanten dat er een kleurtype uitkomt waar hun lievelingskleur zwart in zit.

Wat ik dan vaak hoor is:
Ik draag het omdat het makkelijk is.
Je hoeft niet na te denken waar je het mee combineert en het staat altijd.
Het kleedt lekker af.
Dan val ik niet op.

Het zijn eigenlijk allemaal clichés.

Wist je trouwens dat deze kleur alleen in het kleurenpalet van een Winter zit. En dat in de andere 11 kleurenpaletten, ik werk met 12 kleurtypen, geen zwart zit?
Tijdens een kleurenanalyse wordt duidelijk dat zwart niet bij iedereen even mooi staat. Je ziet dan dat taupe, donkerblauw of antraciet zo veel mooier staat. Ook is men verbaasd dat het zo’n verschil maakt. Dat bedenk je zelf niet. Na een kleuradvies weet je wel beter!

Het nadeel is als je zwart draagt:
Het staat strenger en daardoor kom je minder vriendelijk en toegankelijk over.
Als je wat ouder bent is zwart niet je beste vriend. De lijntjes in je gezicht worden dieper en al helemaal als deze kleur niet in je kleurenpalet zit.
Wist je dat 9 van de 10 mensen zwart als basis in hun garderobe heeft hangen?

Zwart toont niet altijd slanker. Als je hele outfit van hetzelfde materiaal is zie je geen diepte en toont het extra fors.

Dus als zwart niet in je kleurenpalet zit, kies dan als basiskleur donkere/lichtere neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan donkergrijs, lichtgrijs, donkerblauw, koningsblauw, donkerbruin, taupe etc. afhankelijk van de basiskleuren uit jouw kleurenpalet.

Vind je het lastig om de juiste kleur of stijl te vinden overweeg dan eens om een kleurenanalyse te doen, een eenmalige en waardevolle investering.

En…een kleuradvies is een advies dus, heb jij zin om een dag van top tot teen zwart te dragen dan zeg ik: “ lekker doen!”

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu